СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ЮРИЙ ГАГАРИН"

Спортно училище   Спортното училище "Юрий Гагарин" - гр. Бургас е основано през лятото на 1973г. С организирането и създаването на това единствено за Бургаския регион училище са вложени усилията на спортните ръководители Георги Бургазлиев, Васил Стоянов, Иван Коджабашев, Донка Салакова.

   За четвърт вековното си съществуване училището се е превърнало в привлекателен център за ученици, които желаят да изпълнят своето ежедневие с учение и спорт. Красотата и благородството на спорта се реализират в живота, чрез тези млади юноши и девойки от 7-ми до 12 клас.

   Славата на училището е формирана от спортисти като Георги Михалев, Иван Чакъров, Румен Теодосиев, Рашко Ломски, Радостин Кишишев.

   Спортно училищеГордост за училището е сребърният медал от Олимпиада 2000 на Георги Марков, европейските шампиони и вицешампиони по акробатика Радостин Николов и Антон Иванов, както и младите надежди - Илиян Стефанов, Горан Горанов, Мартин Янакиев, Радка Чанкова, Радослав Лукаев, Георги Палазов и Пролетина Калчева.

   Учителите и треньорите от Спортното училище със своя труд помагат за овладява- не и повишаване на знанията и общата култура на учениците. Бургаското спортно училище нямаше да има този авторитет без всеотдайния труд на бившите директори - Панайот Влаев, Асен Колаксъзов и Димитър Костов. Понастоящем в училищета работят млади и отговорни педагози като Димка Янева, Георги Георгиев, Румяна Стоянова, Радка Костадинова и др.

   Спортно училищеВисокото спортно майсторство на нашите ученици продължава и в Националната спортна академия. Наши възпитаници са многобройни лекари, учители, юристи, филолози, икономисти, които винаги ще пазят прекрасния спомен за училището.

   Към 1999/2000г. спортното училище "Юрий Гагарин" има завоювани 114 медала от републикански и международни първенства, от които 50 златни.

   Искате ли да станете шампиони, сте пример за другите и с Вас да се гордее цяла БЪЛГАРИЯ?

Елате в СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ЮРИЙ ГАГАРИН" -Бургас!


КОНТАКТИ::
Адрес: Бургас, ул. "Кавала" № 25
Телефони: 056 / 24117, 23954, 800790


[обратно]