Начало
Новини Електронни каталози Библиографии Контакти Услуги Каним Ви...
Търсене  
Библиотеката
 История
Биография на Пейо Яворов
 Дейности и задачи
 Електронни ресурси
 Структура
Директор
Заемна служба
Читалня "П. Дубарова"
Методичен отдел
Читалня за хуманитарни, точни и приложни науки
Междубиблиотечна заемна служба /МЗС/
Ресурсен център на Гьоте-институт България
Отдел "Нормативни документи"
Читалня за текуща периодика
Изкуство
Справочно-библиографски отдел и краезнание
Комплектуване и обработка
Детски отдел
Автоматизация
Административен отдел
 Фондове и каталози
Фондове
Лични колекции
Каталози
 Библиографии
проф. Димитър Аврамов
проф. Георги Дюлгеров
проф. Иван Карайотов
Христо Фотев
Петя Дубарова
 Услуги
 Проекти и програми
Проект „Опознай Земята – пази я!”
Проект „Земята по-чиста, ние по-знаещи”
Проект "Глобални библиотеки"
ПРОЕКТ „РЕГИНА ПИ”
ABLE
Проекти на Министерство на културата
Мегапроект “Пушкинска библиотека”
Ресурсен център за съвременен танц
Проект „Парчета @рт”
 Каним Ви ...
 Нови постъпления и книги с автографи
НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ
АБОНАМЕНТ
АВТОГРАФИ
 Библиотечна мрежа
В областта
Библиотеките в България
СБИР
 За Вас, библиотекари
 Дарители
За 2019 год.
За 2018 год.
За 2017 год.
За 2016 год.
За 2015 год.
За 2014 год.
За 2013 год.
За 2012 год.
За 2011 год.
За 2010 год.
За 2009 год.
За 2008 год.
За 2007 год.
За 2006 год.
До 2006 год.
Електронни ресурси
 Дигитална библиотека
 Каталози
    · на РБ"П.К.Яворов"
    · РЕГИНА
    · РЕГИНА-ПИ(временно спрян)
    · РЕГИНА СТАТИИ
    · на други библиотеки
Бургаски край
 Област
 Община
 Бургас
Никулден - Ден на Бургас
Освобождението на Бургас - 6 февруари
24-ти пехотен черноморски на Н.В.Царица Елеонора полк
 Общини в Бургаска област
 Културни институти
Галерии
Музеи
Държавен архив
Театри, музика...
Издателства
Творчески съюзи
Книжарници
МКЦ
 Културни прояви
Общински
Национални
Международни
Литературни новини
 Учебни заведения
 Народни читалища
 Национален парк     Странджа
Други
· Бележити дати и събития
Покажи / Скрий
 
Покажи / Скрий
АВТОГРАФИ

Книги с автограф
******************************************************************************************************
Обособяване на сбирка "Автограф"
е направено през 1980 г.

Петко Стайнов

          Партитура и щимове на аранжимент за акордеон и струнен квинтет от Ивайло Дешков на "Ръченица" из "Тракийски танци" от Петко Стайнов вече е във фонда на отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Екземплярът е дарен от фондация "Петко Груев Стайнов". Аранжиментът е представен премиерно от датския камерен ансамбъл "Одеон" в рамките на XXXI Международен музикален фестивал "Катя Попова".
Мариана Праматарова

         "Сакрално: Чудесата близо до нас" е заглавието на книгата на Мариана Праматарова, която авторката дари на Регионална библиотека "Пейо Яворов". В нея тя представя православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират в България и в съседните държави – Гърция Румъния, Северна Македония, Турция. Повечето от описаните в книгата места и светци са свързани с българската история и православна традиция.
Мария Дечева

        Мария Дечева дари своята книга-наръчник "Право на Европейския съюз" на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Тя е издадена на български и немски език. Книгата е резултат от научния проект на авторката, която е юрист по образование, в университет "Хумболт" в Берлин. Тя съдържа българска и немска терминология, препратки към водеща чуждоезична, предимно немска, литература и кратък българо-немски речник.
         Книгата е отпечатана в едно от най-престижните немски издателства "NOMOS" в Баден-Баден.
Българо-френски сборник

           Българо-френският сборник "Яворов и морето" вече е във фонда на Регионална библиотека "Пейо Яворов" – Бургас. Той включва най-добрите поетически текстове на твореца от анхиалския му период, откъдето дебютира с поемата "Калиопа". Сред двадесетте стихотворения, в превод на френски език от световно известния поет и преводач Атанас Ванчев дьо Траси, номиниран за Нобелова награда за литература за 2019 година, са: "Към морето", "Минзухар", "Прости!", "Арменци", "Великден", "Чудак", "Сърце, сърце, смили се клето", "Калиопа", "Градушка", "Епитафия", "Лист отбрулен", "Край морето" и други.
Ваньо Стоилов

            Ваньо Стоилов подари книгата си "Милиони стъпала към Бога" на Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Той остави и послание с автограф на корицата. "На читателите от Бургас с уважение и в памет на моя братовчед Иван Бубалов – известен бургаски краевед и писател!", написа  авторът на корицата на книгата.
Валентин Павлов – Вай
                 Валентин Павлов дари своята книга "Светове" на Регионална библиотека "Пейо Яворов" – Бургас. "Вашата просветителска дейност е благородна, достойна за уважение и аз изпитвам удовлетворение да дам скромен принос в обогатяването на вашия литературен фонд", пише в писмото до библиотеката Валентин Павлов.
Любомир Ковачев

           Проф. д-р Любомир Ковачев подари книгата си "Етюди за скалпел и баскетболна топка" на бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов". Авторът остави и своето послание и автограф на корицата на книгата. Той написа: "На Регионалната библиотека в град Бургас с най-добри чувства. На града дал много ярки дарования в културата и изкуството!".
Здравка Евтимова

         Книгата на Здравка Евтимова "Кръв от къртица" вече е във фонда на Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. На корицата на книгата авторката остави своето послание и автограф. Тя написа: "Нека хората, работещи в библиотеката бъдат щастливи и здрави! Нека читателите са честити и щедри духом!".
         Здравка Евтимова е родена в Перник. Три нейни романа и четири сборника с разкази са публикувани в САЩ. Нейни романи са преведени и издадени и в Италия, Сърбия, Македония, Китай.
Явор Григоров
         "Остеомиелит" – книгата на д-р Явор Григоров вече е във фонда на бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов". Авторът, който е доктор на медицинските науки, е оставил и посвещение с автограф на корицата на изданието.
         Явор Григоров е роден в Бургас и е четвърто поколение медик. Член е на Съюза на учените. Главен асистент е в Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Автор и съавтор на над 30 научни публикации в български и международни списания.
Лекси А.

           Лекси А. подари поетичната си книга "Част от мен" на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Авторката остави и своето послание към един от екземплярите с автограф. Тя написа: "Посланието на тази книга е всеки читател да открие част от себе си тук, така както аз оставих част от мен във всяка душа".
Юлия Момчилова

          Юлия Момчилова дари няколко екземпляра от двуезичната си книга "Търся приятел / Looking for a friend" на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Книжката дава възможност на децата да прочетат приказката на български и на английски език, да научат думите от речника, да отговорят на въпросите на авторката и други.
        Книгата е част от двуезичната поредица "Направи си книжка / Create Your Own Book".
Александър Велков

          Двете нови книги на Александър Велков – "Реквием за шампиона" и "Музикално-сценичното изкуство в Бургас" вече са във фонда на Регионална библиотека "Пейо Яворов" – Бургас. Книгите са с автограф и послание от автора.

        Първата книга е художествен роман, а втората е монография на Операта. Тя представлява исторически преглед, пропаганда и прояви на музикално-сценичното изкуство в Народна опера – Бургас към 31-ви декември 1982 година. Книгата е трябвало да излезе от печат през 1982 година във връзка с 10-годишнината от одържавяването на Бургаската опера или до юни 1985 година по случай 30-те години от основаването й, но поради някои съображения на ОСИК (Окръжен съвет за изкуство и култура) – Бургас, главният поръчител и финансов попечител, отпечатването му бе няколко пъти отлагано. Затова книгата вижда бял свят една сега.
Даниела Пенева
                Даниела Пенева дари няколко екземпляра от първия си роман "В сянката на спиралата" на Регионална библиотека "Пейо Яворов" – Бургас. Книгата излиза с творческия псевдоним на авторката – Даниел Васи. Романът повежда читателя на едно магическо пътешествие, в което се пресичат пътищата на няколко герои от различни части на света, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си.
      Авторката работи във финансовата сфера, а пътуванията са нейната страст.
Христо Стоичков

        Книгата "Христо Стоичков: Историята" вече е във фонда на Регионална библиотека "Пейо Яворов" – Бургас. Книгата е с посвещение и автограф от Камата. Това е официалната автобиография на футболиста от златното поколение, което стана четвърто на Световното първенство в САЩ през 1994 година. Книгата е написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

               Стоичков дойде в Бургас за премиерата на автобиографията си. Пет часа футболистът раздаваше автографи на почитатели в морския град.
Назад Горе  
 

Формат за отпечатване  

© 2006, Регионална библиотека П. К. Яворов, гр.Бургас
Изработка: Prima-Soft